vineri, 28 septembrie 2012

Recenzie:Elixirul Vietii ~Ucenicia lui Vicktor Frankenstein #1 de Kenneth Oppel



,,Konrad plecase în Lumea Nouă fără mine şi, indiferent de cât de repede alergam spre apus, indiferent decât de aproape mă ţineam de asfinţituri, acum nu mai aveam cum să-l ajung din urmă. Lacrimile mele erau pline de furie... căci îl dezamăgisem.Încercasem să-l salvez, însă nu fusesem suficient de inteligent sau nu mă străduisem îndeajuns.Mi-am acoperit faţa cu mâinile.
Şi mi-am făcut o promisiune de gheaţă.
Mi-am promis că o să-mi revăd fratele chiar dacă pentru a-l aduce înapoi era nevoie să descopăr toate principiile secrete de pe acest pământ.''


   Cartea asta poate fii privita din multe perspective.M-am pierdut in randuri.Si am plans.Era ca si cum era Viktor!

    Oficial,asta e cartea mea favorita.Are niste sentimente atat de profunde si o dorinta atat de arzatoare!Simteam cum fiecare cuvant imi era inscriptionat adanc in inima.Mai ales sfarsitul.

    Viktor era tot timpul eclipsat de Konrad,prin inteligenta,sarmul si abilitatea lui de a fi bun la toate!Dar dragostea lui Elisabeth fata de geamanul lui a pus capac.

,,Se iubesc.
Nu mă simţisem niciodată atât de ridicol sau atât de trădat.
[...]Toată viaţa mea dorisem diverse lucruri: să fiu cel mai deştept, cel mai rapid şi cel mai puternic. Visasem la faimă şi bogăţie.Dar uitându-mă în acea clipă la chipul lui Elisabeth, am ştiut deodată că îmi doream ceva şi mai mult.A trebuit să-i văd împreună ca să-mi înţeleg cum trebuie propriile sentimente. Nici măcar un fulger nu putea să fie mai subit. Privindu-l pe Konrad atingând-o, era ca şi cum m-aş fi văzut pe mine atingând-o.În Sturmwald încercasem să-mi ignor sentimentele, spunându-mi că erau doar efectele poţiunii.
Sunt îndrăgostit de Elisabeth.''

    Mi-a placut personalitataea mai 'salbatica' a lui Elisabeth si dragostea dintre Viktor si Konrad.Mi-a placut apropierea lor.Erau ca un drog fara de care nu puteai traii unul pentru celalalt.

     Tot ce facea Viktor trebuia sa aiba un cusur,pe care Konrad in descoperea mereu.De aia iesea mereu in lumina.Unii ar considera asta superficial,dar incercati sa vedeti dincolo de sentimentul de gelozie al lui Viktor,pentru Dumnezeu!Ca sa intelegeti o carte incercati intai sa intelegeti sentimentele personajelor si abia apoi judecati.*sunt pornita datorita unor recenzii negative,sorry*.

   Totul se petrece in Geneva,château Frankenstein.Viktor,Elisabeth si Konrad gasesc Bibioteka Obsccura ,care se deschide intr-un mod....ciudat.Dupa ce Konrad e lovit din plin de o boala necunoscuta,Henri -un prieten apropiat al lor- ,Viktor si Elisabeth hotarasc ca trebuie sa prepare Elixirul Vietii pentru al salva.E nevoie doar de 3 ingrediente,foarte greu de obtinut,dar nu imposibil.Asta pentru cine isi doreste cu adevarat.Cu ajutorul alchimistului Julius Polidori reusesc sa o prepare ...


Scor:
5+/5

       E cea mai lunga recenzie pe care am scris-o pana acum si simt ca n-am scris inca tot ce vroiam.

 

2 comentarii:

  1. ESte doar un volum? Hm pare ca te-a inspirat mult de tot ..si pesemne ca are acelasi sfarsit cretin ca in Ashleys ..poate fi privit din atatea puncte de vedere incat nu stii pe care sa il consideri real ...ma refer la un deznodamant trist ...eu nu am mai citit recenzii la aceasta carte si nici nu tin minte sa fi auzitr de ea , dar e atat de dragutza , are ceva ce ma atrage ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oooo,ba da,trebuie sa fii auzit de ea!Cel putin 80 % din bloggeri au citit-o!
      Pai,nu prea,fiindca aici sunt 2 unghiuri mari si late: 1.)Sa-l intelegi pe Viktor - el fiind mereu eclipsat de fratele lui,vroia sa ii faca pe ceilalti sa fie mandrii si de el sau 2.) Sa spui ca Viktor era un egoist-nesimtit-porc-bun-de-nimic.Dar,hei,sacrificiul de la sfarsit sper ca v-a pus pe ganduri!A acceptat fara sa se gandeascs pentru geamanul lui!

      Ștergere