sâmbătă, 22 septembrie 2012

Viitorul


   Un subiect interesant,care merita dezbatut.Ca putere supra-naturala,mereu mi-am dorit sa vad viitoul.Postul e dedicat lui Sayuki si tuturor celor care dau DELF-ul sau Cambridge-ul.E o diferenta ca de la cer la pamant,dar vreau sa combin doua idei si eu zic ca (,) cuvantul ''viitor'' le cuprinde pe amandoua cum trebuie.
    Fratele meu,care e bun la engleza,a dat Cambridge-ul in clasa a IX a si l-a luat.Deci,sa nu va fie frica.Daca ai intre 50-60 de puncte *parca* iei certifficatul 'anterior'.Adica,daca dai pentru C1 *ca frati'miu* si iei 55 de puncte,de exemplu,nu pierzi banii si timpul,ci iti da diploma/certificatul B2.*Cum intreaba profa de mate* Pricipit?
     Cum se spune,aceeasi Marie cu alta palarie e si faza cu diplomele si certificatul.Diplomele sunt valabile 2/5 ani *nu mai stiu sigur* si certificatele sunt valabile pe viata.E acelasi test,dar difera valabilitatea.Pai daca tot iti incarci tartacuta,nu mai bine dai pentru certificat si nu te mai chinui peste 2/5 ani sa-l dai din nou *daca iti trebuie*?Intradevar,e mai scump,dar mai folositor.Cam asa merge treaba in Romania:))Sayuki,la noi la liceu *la liceul teoretic Decebal Constanta* se dau numai diplome,dar daca dai la liceul teoretic George Calinescu *Constanta,evident* poti sa dai certificat sau diploma.Am scris ca sa stii ca la Decebal nu se dau decat diplome.Calinescu e tot in zona,dar mai aproape de Tomis 3.E o poteca bifurcata.Aia din dreapta duce spre Decebal si aia din stanga duce direct in Calinescu:))Nu chiar direct,in poarta,dar e de 10 ori mai aproape decat Decebal.
      Deci,eu va urez succes!<3 *Face-ti cinste cand luati diploma/certificatul!:))*

      Si,a doua parte a postarii e despre cum imi vad eu viitorul.Ar fii amuzant sa fiu profesoara,ca sa fiu adorata de elevi,sa fie una din orele pe care abia le asteapta,ca sa se mai recreeze.In scoala primara n-am facut deloc religie,stateam la povesti in fiecare ora si profu' e specialist in chestii amuzante,iar eu il admir.Mai strecura pe 'ici pe-colo cate o lectie,dar o face in asa fel incat sa para amuzanta si nu ne asculta din ea ora urmatoare,deci nu ne faceam griji.Eu il admir si vad ca toata lumea il saluta pe strada si in scoala si e respectat,mai ales de elevi.E singurul profesor de care n-am facut niciodata haz si il asteptam in liniste.Bine,cand se enerveaza are si o latura mai ...intunecata,dar cine nu are?
        In fine,sa ne intoarcem la oalele noastre:)).Acum oscilez intre 2 meserii.Designer vestimentar si prezentatoare de stiri *PRO TV,ioi*.De fapt,in ultima vreme moda a devenit prea...nebuna,ar fii potrivit?Ideea de a face o revolutie in moda m-a facut sa-mi doresc asta.Oricum,asta il consider un vis de copil.Adica e o dorinta a mea,pe care sunt sigura ca nu o voi realiza fiindca nu-mi doresc asta cu adevarat,ci e doar o simpla idee.Ca prezentatoare trebuie sa turui *la asta sunt experta,wtf*.Mai mult ,sa citesc de pe promter si cum imi place sa citesc....Stiu,v-am trezit interesul:))Am vazut un fel de articol in care spunea ca daca pe un blog specializat in carti,autorul scrie ca vrea sa devina prezentator de stiri,mai mult de 70% din cititori isi vor dorii acelasi lucru,fiindca motivele sunt evidente.1.Pe moment ti se pare o idee brilianta *Wtf,de ce nu m-am gandit la asta inainte?* 2.Asta inseamna sa stai cu fundul pe un scaun,in spatele unui birou si vorbesti cu telespectatorii de parca ai fii la o cafea cu cea mai buna prietena. 3.Majoritatea se gandesc intai la salariu,dar daca nu iti place ce faci si citesti in sila randurile,n-are nici un rost.
         Tata n-a avut ce face acum cativa ani si a facut un ecran de Tv din carton si m-a pus sa prezint din el SF-uri inventate de frati'miu.Atunci era doar o joaca inofensiva,numai ca urmatoarele 2 zile eu am vegetat pe idee si am ajuns la concluzia ca asta e meseria visurilor mele:))De...3-4 ani?cred ca imi doresc asta,deci nu mai sunt ca inainte,peste o luna imi trecea.Am ramas pe idee si mi se pare la fel de stralucita ca in acele 2 zile de gandire.Plus ca,in ultima vreme am inceput sa scriu...un fel de carte.Si Romana nu mi se mai pare o materie asa groaznica,mai ales cand ne da compuneri.Si mi se pare *prietenele mele,care mi-au citit creatia spun la fel* ca sunt mai buna cu fiecare capitol pe care il scriu.
          Deci,asta e si pentru azi.E deja al 2 lea post si ma cam doare capul.Inca o data,succes la DELF/Cambridge si astept sa-mi faceti cinste.
Bye,bye!<3
P.S.:Un mesaj special:

Un comentariu:

  1. Hei:) Scuze ca abia acum comentez :-S , ti-am citit postul de prima oara, da' am facut cercetari si abia azi m-am lamurit exact cum sta treaba:). Am aflat ca la noi in liceu nici nu se da Cambridge'ul. Adica aici facem doar cursul, examenul se da la Calinescu sau la Mircea. Si cam la fel cred ca e si la DELF :-? Si sunt valabile pe viata:).

    RăspundețiȘtergere